Rólunk írták

Mecseki örökség portál

Kis Tünde | MR6 Pécs, Hajnaltól reggelig | 2011. 01 .27, 07:22 - 07:27

Ha eddig valaki a Mecsekkel kapcsolatos történelemre, a turistautakra, túraútvonalakra, az erdei építményekre volt kíváncsi, több forrásból szerezhette meg az információkat. A Norvég Alap egy pályázata által azonban elindulhatott egy olyan honlap, amely szinte minden, a hegység turisztikájával, történelmével kapcsolatos tudnivalót tartalmaz. A Mecseki örökség elnevezésű portál máris népszerű a felhasználók körében.

http://hangtar.radio.hu/mr6pecs#!%232011-01-27

A teljes riport itt hallgatható meg (a 07:22 - 07:27 közötti intervallumban)

 


Gyerekek a Mecsek védelmében

Dér Ágnes, Gáll Orsolya | M1, Nappali | 2011. 01. 21, 10:42 - 10:53

Nagyon sokan nem is tudják, hogy mennyi szép emlékhely, kilátó, pihenő van a Mecsekben. Ezt gondolta a Janus Pannonius Múzeum, a Mecsek Egyesület és a Mecseki Erdészet is. Úgy látták, hogy a mai gyerekekkel és fiatalokkal is érdemes lenne megismertetni azokat az értékeket, amiket a Mecsek rejt.

http://videotar.mtv.hu/Videok/2011/01/21/12/Nappali_2011_januar_21_.aspx

A teljes riport itt nézhető meg (a 00:42 és a 00:52 közötti intervallumban)

 


,,Páratlan élvezet járni a Mecseket”

Csató Andrea |  2010. november 13.

A Mecsek alaposabb megismerését szolgálja az az utazó kiállítás, amely a Várostörténeti Múzeumban rendezett bemutató után, a következő hetekben pécsi általános iskolákban lesz látható. A gyerekeket azonban nemcsak tárlatnézésre, hanem rövidfilm-készítő és társasjáték-tervező pályázatra is várják a szervezők.

http://www.pecsma.hu/helyi/2010/11/13/paratlan-elvezet-jarni-a-mecseket”/

A teljes cikk itt olvasható


A Mecsek múltja és jelene

Kedvenc pécsi múzeumunk ideiglenes kiállításoknak dedikált alagsorában "Páratlan élvezet Járni a Mecseket" -  Örökségvédelem egykor és ma címmel látható kiállítás a Dél-Pannon Múzeumokért Kiemelkedően Közhasznú Egyesület, a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága, a Mecsek Egyesület és a Mecseki Erdészeti Zrt. szervezésében.

http://www.ilovepecs.hu/esemenynaptar/esemeny/2566/1639

A teljes cikk itt olvasható.


A Mecsek "védett" értékei

mbe | Dunántúli Napló | 2010. 09. 28.

Medvehagymát szedni a Remete-réten, vagy egyszerűen csak bóklászni a Misinán, miközben minduntalan előbukkan Pécs városa más-más szemszögből. Ezernyi szépség vár ránk a Mecsek lankáin. Szerencsére mindig voltak és vannak aktív természetjárók, akik felhívják az új nemzedék figyelmét ezekre az értékekre. Hát ezért is Páratlan élvezet járni a Mecseket! - mint ahogy ez egy új pécsi kiállításon is kiderül, de az örökségvédelemről is megtudhatunk itt egyet, s mást.

A teljes cikk itt olvasható.