MTM2 2019. április 27.: negyedik szombaton!!!

A húsvéti ünnepekre tekintettel a megszokott harmadik szombat helyett a következő túránkat 2019. április 27-én tarjuk meg. 

Útvonalunk: Vékény – Csepegő-árok – Vörösfenyő kulcsosház – Vár-völgyi elágazás. 

Távolság: 9 km , szint: 237 m. 

Találkozás 8:45-kor a pécsi távolsági autóbusz pályaudvar 11-es kocsiállásánál. 

 

A 9 órakor induló – Szászváron át közlekedő – szekszárdi járattal utazunk Vékényig. A falu történetének megismerése után  a Z+ jelzésű turista úton indulunk el, amely végig a vezetőnk lesz. Hamarosan a vadregényes Csepegő-árokban bukdácsolunk, vízesésekben, sziklaalakzatokban gyönyörködünk. A térképen ez a rész nehezen járható szakaszként van jelölve. Néhányan bejártuk, és úgy ítéltük meg, hogy annak, aki rendszeresen túrázik nagy gondot nem okoz. Kezdőknek nem ajánljuk! A látnivalók többnyire a mélyben futó  patakmederben vannak, egy részére  fentről a turistaútról is rálátunk. A Csepegő-forráshoz és a mellette lévő vízeséshez csak azokat tudjuk leengedni, akik kellő gyakorlattal rendelkeznek és recés talpú bakanccsal érkeznek. Mindenkinek ajánlott a vízhatlan lábbeli és a túrabot. Többször kell patakon átkelni és egy szakaszon – hogy a meredek partoldalról való lecsúszást elkerüljük - a   patakmeder szélén fogunk haladni. 

A csepegő árok után pihenőt tartunk, majd  fokozatos emelkedéssel a Vörösfenyő-kulcsosházhoz érkezünk. Ebédszünet után  a  S jelzésen a magyaregregyi Vár-völgyi autóbusz megállóig  gyalogolunk. Innen a 14:37-kor Szászvár felől ide érkező autóbusszal utazunk haza. 

 

Üdvözlettel,

a túravezetők 

Esemény időpontja: 
2019.04.27 08:45 - 14:45