MTM2 2018. április 21.

 A márciusban elmaradt túrát 2018. április 21-én  pótoljuk. A 14-es út második szakaszával folytatjuk a túrasorozatunkat. 


Útvonal: Orfű – Szuadó-völgy – Patacsi mező – Gégen-kút – Éger-völgy – Istenkút.   

Távolság 9 km, szintemelkedés: 220 m. 

Találkozás:  9:15-kor a pécsi  távolsági autóbusz pályaudvaron, a 23-as kocsiállásnál.  A 9:30-kor induló orfűi járattal utazunk. 


Túránkat a orfűi Szent Márton kápolna  (közismertebb nevén: Négy-fenyő) előtti buszmegállóból kezdjük. A Sárkány-szakadék szélén felkapaszkodunk az abaligeti műútra, majd végig gyalogolunk a Szuadó-völgyön. A völgy első szakaszán víznyelő barlangok, töbrök  mellett haladunk, a felső szakaszán bővizű patak lesz a kísérőnk, és forrásokat érintünk.  A völgyből emelkedővel érkezünk meg a Szuadó-nyeregbe (Patacsi mező).  Pihenő és ebéd után a régi jelzett utat követve  a Gégen-kúthoz jutunk.  Innen lemegyünk Éger-völgybe, azon végig gyalogolva Magyarürögbe, majd   Szentkútra, túránk végpontjához érkezünk. 

A márciusi  hóolvadás és az esőzések okozta árhullám ugyan levonult azóta a völgyön, de azért kisebb sáros szakaszok néhol előfordulhatnak. 

Istenkútra  várhatóan 15 óra körül  érkezünk, ahonnan  munkanapra vonatkozó menetrend  szerint  sűrűn  közlekednek járatok a belváros felé. 

SaveSave

Esemény időpontja: 
2018.04.21 09:15 - 15:15