MTM2 2015 december

Fotók a 2015 decemberi túráról:

A magyarok kunyhójánál összetalálkoztunk a Természetjárók Klubjának túrázóival és Baumann Józseffel, aki felidézte nekünk az emlékoszlop állításának előzményeit és történetét. Nagy Balázs fényképe ide kattintva tekinthető meg. 

Vezér Aranka fotói a Jakabhegyről a honlap galériájában: http://www.pecs-mecsek.hu/jakab-hegy-2015-december-0

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Következő múzeumi túránk a Szent István térről indul december 19-én 8:15-kor. (Találkozó a szökőkútnál 8:00-kor.) Csatlakozási lehetőség 10:30-kor Teca Mama Éger-völgyi Kisvendéglőjénél.

Az Esze Tamás utcán indulunk, a Damjanich utcán hagyjuk el a belvárost. Átkelünk a bálicsi völgyön, majd felmegyünk a donátusi kápolnához. Innen Istenkúthoz ereszkedünk le, odébb megemlékezünk az istenkúti turistaházról. Majd felmegyünk Magyarürögbe az Éger-völgy lábához, ahonnan már erdőben folytatjuk utunkat felfelé, az Éger-tető érintésével, a Jakab-hegyre (http://www.pecs-mecsek.hu/jakabhegy-1). Itt tartunk pihenőt.

Akik nem fáradtak, meglátogathatják az 1892-ben épült István kilátót (http://pecs-mecsek.hu/istvan-kilato-0) és a Zsongor-kőről (http://www.pecs-mecsek.hu/zsongor-ko) táruló panorámát.

Pihenő után északi irányba folytatjuk az utunkat a zöld sáv jelzést követve egészen Orfűig. Orfűhöz érve leereszkedünk a vadregényes Sárkány-szakadékba, a Sárkány-forráshoz. Végül a Négy fenyő kulcsosháznál megvárjuk a buszunkat, amivel visszautazunk Pécsre.

A táv: 15 km, szintemelkedés: 550 m. 

Útvonal: