MTM 2014 december

2014. december 20-án újra felhúzzuk a túrabakancsunkat, és folytatjuk a megkezdett 1-es, azaz a Piros Sáv jelzésű turista utat.

Útvonalunk a következő lesz: Komló - Jánosi-puszta - Vár-völgyi elágazás - Magyaregregy.

Távolság: 10,5 km

Találkozás 7.45 -kor a pécsi távolsági autóbusz pályaudvaron a 7-es kocsiállásnál.

Az előző túránkat Jánosi-pusztán fejeztük be, most innen folytatjuk, de ide Komlóról a Szilvás városrészből a Z+-en érkezünk meg. Komlóra a 8 órakor induló autóbusszal utazunk.

A Jánosi Engel Adolf család vadászkastélyától a P sávval jelzett úton haladunk a Vár-völgyig. A puszta házait elhagyva utunk változatos lesz, hol füves domboldalon, hol széles földúton, szép erdei környezetben gyalogolunk, majd az Egregyi-völgyben futó műúton érkezünk meg a Vár-völgyi elágazáshoz, ill. az egykori Krajcár (Kápolna)-malomhoz.

A következő alkalommal innen folytatjuk. Most elhagyjuk a P sáv jelzést, és begyalogolunk Magyaregregyre, ahol megismerkedünk a falu történetével és nevezetességeivel.

Az Arnold-Házban várnak bennünket és megmutatják nekünk az egykor kocsma- és mészárszékként funkcionáló épületet, amely ma kultúrház, könyvtár és múzeum. Ezután a Szentkúthoz gyalogolunk és megismerkedünk a szembetegségből meggyógyuló kislány történetével és megtekintjük a kegytemplomot.

Visszasétálunk a falu központjába, ha marad időnk a Vén Diófa vendéglőben olthatjuk szomjunkat, és a 14.35-kor induló szekszárdi járattal hazautazunk.


 

Mindenkit szeretettel várunk

Pásztor Andrea és Rónaky Gizella 

Útvonal: