Hogyan használja a honlapot?

Interaktív térkép és térképmellékletek: a jobb felső sarokban lévő + jelre kattintva a következő térképek jeleníthetők meg: 

A Mecsek  1929-es turistatérképe (angyalos térkép),

A Keleti- és a Nyugati-Mecsek 1939-es grafikus térképe,

Pécs 1939-es grafikus térképe.

Regisztrált felhasználók képeket, videókat és írásokat tölthetnek fel és kapcsolhatnak a térképek tetszőleges pontjaihoz. Bármilyen tartalom feltöltése a felhasználó név alatt található "Tartalom beküldése" menüpont alatt lehetséges.

A regisztrált felhasználók hozzászólhatnak az egyes tartalmakhoz, olvashatják mások hozzászólásait, használhatják a fórumokat és a mecseki örökségvédelemmel kapcsolatos eseményeket tölthetnek fel, túrákat hirdethetnek meg az eseménynaptárban.

Aki részt szeretne venni a Múzeumi túrák a Mecsekben (MTM) című sorozat túráin, illetve a fórumait olvasni szeretné, regisztrációkor iratkozzon fel a múzeumi túrákra és a múzeumi túrák hírlevelére, így minden esetben levélben kap értesítést a pontos indulási időpontokról. A már regisztrált felhasználók ezt adatlapjuk módosításával tehetik meg. Csak azok láthatják az MTM galériáit, akik feliratkoztak  a múzeumi túrákra. 

Az Észretevettük! menüpont alatt számolunk be azokról az örökségvédelemmel kapcsolatos pozitív vagy negatív változásokról, amelyeket a Mecseket járva tapasztaltunk, fedeztünk fel.

A Dél-Pannon Múzeumokét Kiemelkedően Közhasznú Egyesület és a Mecsek Egyesület honlapját is ezen a portálon találja meg.

Technikai információk:

  • Az egységes arculat miatt kérjük ügyeljenek arra, hogy alaphelyzetben a szövegek Verdana betűtípussal, 10-es betűnagysággal jelenjenek meg.

  • A képek feltöltésére minden regisztrált felhasználónak 20 MB tárhely áll rendelkezésére.
  • A térkép rétegeinek betöltése néhány másodpercbe telik.