Általános hírek

Évadnyitó kerékpárest

 

Könyvbemutató: Varga Autógyár

 

 

Kiállításmegnyitó – Magyar forradalom, 1956

A Janus Pannonius Múzeum és Pécs M. J. Város Önkormányzata tisztelettel meghívja a Magyar forradalom, 1956 című időszaki kiállítás megnyitójára.

Időpont: 2016. október 21. (péntek) 10 óra

125 éve alakult meg a Mecsek Egyesület

 

 

Müller Nándor legújabb könyvei

Müller Nándor két évig tartó munkájának gyümölcseként megszületett a Barangolások... és a Négy évszak... sorozat harmadik kötete, a Pilist és a Visegrádi-hegységet bemutató két új könyve.

 
Az eddig megjelent kötetekről, további könyvbemutatókról, vásárlási lehetőségekről, megrendelésről bővebben: www.elmenymagazin.hu

Könyvbemutató a Várostörténeti Múzeumban

 

A szépség és a reklám – kiállítás

 

A Mecseki Forrásvédnök Közösség kiállítása

 

 

 

 

Dietlind Hofmann: Lukafai Arcok

Szijártó Zsolt megnyitó beszéde:

Kedves Megjelentek,
 
 
a kiállítás a sokszoros határhelyzetek műfaja – a külvilágtól fehér falak által elválasztott térben, a megnyitó és a vernisszázs által kitüntetett időpillanatok közé szorítva a látogatók számára lehetőség nyílik arra, hogy esszenciális, máshol ebben a formában elő nem forduló tartalmakkal találkozzunk. Ez a sűrű jelentésekkel ellátott, rítusok által szabályozott tér-idő szelet a mindennapi valóság olyan rétegeibe és összefüggéseibe kínál betekintést, amelyek a „természetes” környezetükben sokszor észrevétlenek maradnának, noha fontos, az életünk kereteit jelentő problémák megfogalmazását teszik lehetővé.

Vendel-napi búcsú

Tartalom átvétel